100% Güvenli Ödeme
Anında Teslimat
Steam, Türkiye Operasyonlarını Sonlandırma Kararı Aldı

Steam, Valve Corporation tarafından işletilen ve dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından kullanılan en popüler dijital oyun dağıtım platformlarından biridir. Ancak, 2023 yılında Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırma kararı aldığını duyurarak birçok oyuncu ve geliştirici tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Steam, 20 Kasım'da TR içerikleri ve TL kurunu kaldıracak.


Steam'in Türkiye Desteğini Çekmesinin Altındaki Sebepler


► Kur Dengesizliği

► Yasal Uyarılar ve Hukuki Sorunlar


Peki Türk oyuncuları nasıl bir süreç bekliyor?


Steam'in Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırma kararı, hem oyuncular hem de oyun geliştiricileri için bazı olumsuz etkilere yol açacak:


Türkiye'ye sabitlenen ve dalgalanmalardan dolayı ara ara arttırılan Dolar/TL kuru artık olmayacak. Oyunlar dolar üzerinden alınacak.


Türkiye'deki oyun geliştiricileri, Steam'i kendi oyunlarını yayınlamak için kullanıyorlardı. Bu geliştiriciler, yeni bir platforma geçmek zorunda kalabilirler veya küresel pazarda daha az görünürlüğe sahip olabilirler.


Steam, oyuncular ve geliştiriciler arasında bir topluluk platformu olarak da işlev görüyordu. Steam Workshop gibi özellikler, topluluk tarafından oluşturulan içeriği destekliyordu.


Steam'in Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırma kararı, oyun endüstrisi ve oyuncular için önemli bir gelişme olmuştur. Hem oyuncular hem de geliştiriciler, bu değişikliklerin etkilerini izleyerek ve alternatif çözümler arayarak bu sürece uyum sağlamaya çalışacaklardır.

Steam, Türkiye Operasyonlarını Sonlandırma Kararı Aldı
Steam, Türkiye Operasyonlarını Sonlandırma Kararı Aldı

Valve, Türkiye'deki operasyonlarını sonlandırma kararı aldığını duyurarak birçok oyuncu ve geliştirici tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Steam, 20 Kasım'da TR içerikleri ve TL kurunu kaldıracak.

Güncellenen Elden Ring Sistem Gereksinimleri
Güncellenen Elden Ring Sistem Gereksinimleri

Yenilenen Elden Ring sistem gereksinimleri ile oyun, artık her oyuncunın erişebileceği donanım seviyelerinde oynanabilir durumda.